cognitieve gedragstherapie

Wat zeggen anderen?

Ervaringen van anderen bij Siemerink-Moos Psychologie

Zit u met een probleem, maar twijfelt u of ik wel de juiste persoon ben om u te helpen? Lees dan ook eens waarom anderen besloten contact met me op te nemen. Herkent u zich in een van de verhalen? Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Ervaringsverhaal 1

“Ik wilde het nu echt goed aanpakken.”

Ik ben een moeder van 3 kinderen en heb het grootste deel van hun jeugd alleen voor ze gezorgd. Door de vaart van het leven heb ik niet meer stilgestaan bij alle vervelende dingen die in het verleden gebeurd zijn. Toen er meer rust in mijn leven kwam kreeg ik het steeds moeilijker. Dit resulteerde in een burn-out. Ik was al vaker even uit de running geweest en wilde het nu echt goed aanpakken. Daardoor kwam ik bij Antje Siemerink terecht. Door de EMDR-therapie ben ik heel bewust weer teruggegaan naar momenten die voor mij naar waren. Door de lampjes (lees: oogbewegingen) en de vragen tussendoor van Antje kan ik het beter een plek geven en zijn de scherpe kanten er vanaf. Ook is de warboel aan herinneringen in mijn hoofd nu weg. Toen we gestopt zijn met de EMDR-therapie heb ik nog een aantal sessies cognitieve gedragstherapie gevolgd waar ik ook veel van geleerd heb en kan toepassen bij dagelijkse gebeurtenissen. Toen ik ermee begon was ik sceptisch, maar ik vind het echt een aanrader.

Ervaringsverhaal 2

“Ik hoorde de geluiden van de knal.”

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik heb een auto-ongeluk meegemaakt en heb daar veel klachten door gekregen zoals erge last van nachtmerries, dat ik het weer zag gebeuren en ik hoorde de geluiden van de knal. Hierdoor kon ik dus slecht slapen. Ik had ook erge hoofdpijn en last van mijn nek en rug. Ook kon ik me slecht concentreren op school. Hierdoor ging het even niet zo goed op school en kwam ik achter te lopen ( ik heb dat inmiddels deels ingehaald). Ik durfde ook niet meer echt in de auto. Ik deed het wel maar vond het wel eng en keek dan heel veel om me heen. Voor deze klachten ben ik bij Antje Siemerink-Moos terecht gekomen en dat heeft me heel goed gedaan. We hebben eerst erover gepraat en zijn daarna met een EMDR begonnen. Dit is met je ogen lichtjes volgen en dan voelde je in je lichaam bijvoorbeeld de pijn weer of de angst die ik toen had. Dan moet je eraan denken en dan volg je de lichtjes weer. Na de tijd was ik er wel erg moe van en had hoofdpijn, maar dat was het wel waard. Ik heb het heel goed ervaren en het gaat nu goed met me. Ik heb geen last meer van nachtmerries en hoor de geluiden ook niet meer (soms heb ik er nog heel even last van, maar dan is het niet heel heftig).

Ervaringsverhaal 3

“Ik wilde rust en had geen zin in ellenlange gesprekken.”

Vanaf mijn puberteit ben ik op zoek geweest naar oplossingen voor mijn problemen, die in mijn jeugd ontstaan zijn. Gesprekken met de huisarts, psychologen, allerlei ontspanningsoefeningen (yoga, zen, etc.) gaven wel inzicht, maar werkten soms averechts. Ik was er dag en nacht mee bezig, omdat ik mijn gedachten en bijbehorende gevoelens niet kon uitschakelen. Dan ebde het weer een beetje weg om later weer met alle kracht terug te komen. Ik wilde rust en had geen zin meer in ellenlange gesprekken. Van mijn zusje hoorde ik dat ze naar een EMDR-therapeut was geweest en dat het haar erg goed had gedaan, dus ik ook op zoek om het toch nog maar eens te proberen. Zo kwam ik bij Antje Siemerink Moos terecht en waar ik niet meer op gerekend had, gebeurde. Ik kon het niet geloven, dat deze therapie alle heftige ervaringen met bijbehorende fysieke klachten kon neutraliseren. Maar het werkte en met wat voor een snelheid. Ook nu nog roepen de behandelde vervelende ervaringen uit het verleden geen enkele spanning meer op. Echt een aanrader.

Ervaringsverhaal 4

“Ik ben nu helemaal klaar voor de nieuwe baan.”

Mijn ervaring met Psychologe Antje Siemerink-Moos. Ik ben een sociaal en arbeidstechnisch goed functionerende man van halverwege de 40, getrouwd en kinderen rond de 10 jaar die onverwacht door de werkgever in een reorganisatie aan de dijk werd gezet. Direct na het vinden en accepteren van een nieuwe uitdagende functie sloeg bij mij de onzekerheid toe. Ik wilde graag de nieuwe baan op een goede manier beginnen en ben actief op zoek gegaan naar een psycholoog die mij hierbij kon helpen. Bij mevr. Antje Siemerink-Moos was ik aan het goede adres. Eerst met een gesprek over de problemen en angsten, daarna met een secuur uitgevoerde EMDR-therapie die de emotie van de voorvallen wegnam en mij weer met een open blik naar de toekomst leerde kijken. Ik ben nu helemaal klaar voor de nieuwe baan en de toekomst, vrij van angsten opgedaan in het verleden. Ook heeft ze mij laten zien dat ik een HSP-er (hoog-sensitief persoon) ben, wat voor mij heel veel verklaarde. Mevrouw Siemerink-Moos is de aangewezen vrouw om je te helpen dit soort dingen te verwerken. Ook al ben je nog zo nuchter (dat was en ben ik ook), dit kan IEDEREEN overkomen. Gebeurt je dat, zoek dan hulp, het alleen oplossen duurt veel langer en kost veel meer (negatieve) energie.

Ervaringsverhaal 5

“Na het krijgen van een kindje heb ik een nare ervaring overgehouden.”

Ik ben een vrouw van midden 30 en ik heb na het krijgen van een kindje een nare ervaring overgehouden. Ik was op zoek naar een psycholoog die voor mij om praktische redenen in de buurt woont en mij konden helpen bij het verwerken van dit nare proces. Eenmaal aangemeld konden we snel ter zake komen en kennismaken. Ik wilde ook graag snel beginnen. Ik vond het een prettige, rustige plek. Het contact was aangenaam, het klikte en ik voelde mij begrepen. De traumatherapie heeft voor mij geholpen, ik kan er nu op een andere manier naar kijken, zonder dat het pijnlijk voelt.

Ervaringsverhaal 6

"Zij heeft mij laten zien, wat ik graag wilde zien, een mooie herinnering aan mijn allerliefste vader."

Hallo, ik ben een man van 48 jaar. 2 jaar geleden is mijn vader overleden aan Kanker. Al die tijd liep ik met een traumatische herinnering, vanaf het moment dat hij zijn laatste adem uitblies. Ik had hier al die tijd een naar gevoel over. Ik wist van het fenomeen EMDR af i.v.m. goede ervaring van een bekende. Maar al die tijd geen gehoor aan gegeven, totdat mijn partner erover begon, en ik uiteindelijk de telefoon pakte. Na de 1e EMDR had ik er al een heel goed gevoel bij. Ik zag in een keer mijn vader zoals die altijd was, een mooie man. Dit beeld heb ik nu nog steeds, en hoop dit altijd nog zo te houden. Daarom ben ik mevrouw Antje Siemerink Moos ook erg dankbaar. Zij heeft mij laten zien, wat ik graag wilde zien, een mooie herinnering aan mijn allerliefste vader.

Ervaringsverhaal 7

“Het lijkt een vage, ongrijpbare therapie, maar hij werkt ontzettend goed.”

Mijn naam is Miranda, 44 jaar oud en woonachtig in Hengelo met mijn partner en 2 zoons.In februari 2016 werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een enorm gezwollen oog. Al snel bleek dat ik een ernstige streptokokinfectie in mijn hoofd had, die via de kaak, de holtes, mijn oogkas was binnengedrongen. Dit resulteerde in een opname van 7 weken, met veel scans en nare onderzoeken. De antibiotica wilde maar niet aanslaan. Begin april mocht ik naar huis, gelukkig was ik de infectie de baas geworden d.m.v. maximale antibiotica. In die 7 weken had ik 3 operaties ondergaan. In juni bleek per toeval dat er een cyste op mijn eierstok zat en moest ik nogmaals geopereerd worden. Daarna merkte ik dat ik lichamelijk langzaam aan het opbouwen was, maar emotioneel voelde ik me heel erg onstabiel. 
Hiervoor kwam ik bij Antje terecht en ik volgde daar de EMDR. Het lijkt een vage, ongrijpbare therapie, maar hij werkt ontzettend goed. Door middel van de concentratie op de knipperende lampen, het teruggaan naar mijn eigen nare beelden, die gaandeweg een sessie veranderden naar iets positiefs en de tussentijdse vragen van Antje, voelde ik dat ik snel opknapte. Iedere sessie werd er een plaatje op de plek gezet. Daarna is het allemaal heel snel bergopwaarts gegaan met me. 
Deze therapie is zeer aan te bevelen! 

Ervaringsverhaal 8

‘Ik ben niet meer boos op mijzelf’

Ik ben een meisje van 20 jaar. Ik heb in september een scooter ongeluk gehad. 
Het was een heftige ongeluk voor mijzelf. Mijn gezicht was helemaal kapot en ik had chemische brandwonden aan mijn benen. Ik werd ’s nachts wakker, ik durfde niet meer te fietsen en auto rijden ging nog. Ik durfde geen fietsers meer in te halen. Dat bleef een angst voor mij. Ik had vooral veel moeite met de beelden hoe ik eruit zag. Ik was boos op mijzelf waarom ik dat ongeluk heb gehad.
Ik merkte dat ik psychisch achteruit ging. Hierdoor heb ik de stap genomen om naar een psycholoog te gaan. Ik kwam terecht bij Antje Siemerink. 
Hier heb ik een kennismakingsgesprek gehad, en gelijk de tweede keer waren we begonnen met een EMDR-therapie. Dit is een therapie met lichtjes, die je moet volgen. Er wordt je iets gevraagd en je moet je daarop focussen. Het was heel raar. Na de tijd was ik heel erg moe en had ik hoofdpijn maar dat is normaal na zo’n behandeling. 
Na een aantal EMDR-therapieën merkte ik dat het veel beter met mij ging. Ik begon beter te slapen en auto rijden ging makkelijker. Het fietsen heb ik daarna ook verwerkt. Ik kan zonder angsten weer fietsen. 
Als ik nu achteraf kijk, ben ik blij met wat ik heb bereikt. Ik wist niet dat ik er zo erg mee zat en dat ik er zo veel moeite mee had. 
Ik vind het een aanrader. 

Ervaringsverhaal 9

'En het alle belangrijkste is: ik geniet weer van het leven!'

Ik ben een vrouw van 31 jaar en ik heb veel in mijn jeugd meegemaakt met mijn ouders.

Na mijn verhuizing van Leiden naar Enschede heb ik na 4  jaar pas therapie in Enschede gevolgd, helaas zonder goed resultaat. Het ging alleen slechter met mij . Doordat ik geen baan had, kwam alles naar boven van mijn jeugd. Ik sliep slecht en had nachtmerries. Ik was erg depressief, ruzie met mij partner en alles was teveel voor mij. Fysiek en metaal uitgeput. Het kon zo niet langer meer. Ik ging op zoek naar een andere EMDR-therapeut en kwam terecht in deze praktijk.                              

In het begin had ik er niet veel vertrouwen in. Maar ik wist niet wat mij overkwam na een paar EMDR-sessies te hebben gehad. Ik slaap nu goed en zonder nachtmerries. Ik straal en ben niet meer depressief. En het alle belangrijkste is: ik geniet weer van het leven!

Ik zou deze therapie ook iedereen aanraden die een trauma mee gemaakt heeft. 

Ervaringsverhaal 10

'Ik was bang dat ik nooit meer van mijn klachten af kon komen.'

16 weken na een traumatische bevalling heb ik op aanraden van een POH 10 sessies EMDR gevolgd  bij een praktijk in Hengelo. Na deze behandeling leed ik nog steeds onder slaapproblemen en durfde nog steeds de straat niet op, dus ook niet naar Enschede (het ziekenhuis, mijn werkplek).

Met veel doorzettingsvermogen doorbrak ik geleidelijk mijn straatvrees, maar bleef drukte en spannende, onvoorspelbare situaties ontwijken. Ook had ik nog steeds last van geheugenverlies en slapeloze nachten. Soms had ik het idee dat ik depressief was en steeds meer achteruit ging. Dit frustreerde me ontzettend. 4 jaar na de eerste therapie besprak ik dit met de huisarts, die me meteen doorverwees  naar Antje.

Antje herkende mijn klachten meteen en gaf aan, dat ik nog PTSS-klachten had doordat nog niet alle traumatische herinneringen/beelden gedesensitiseerd waren. Na 4 sessies, zeker de allerlaatste was zwaar, voel ik mij weer de oude: Ik kan nu weer dansles geven en boodschappen doen zonder lijstje en koken zonder recept. Geheugen lijkt weer terug te zijn. En ik heb ook meer zin om dingen te ondernemen. En ben lang niet meer zo moe. Waarschijnlijk doordat ik ook weer fatsoenlijk kan slapen. Oh ja en voor het eerst sinds vier jaar heb ik weer zin om op vakantie te gaan!

Antje heeft bij mij een wonder verricht. Ik was bang dat ik nooit meer van deze klachten af kon komen. En dat bleek toch heel anders te zijn. Het was meer dan de moeite waard om even op de wachtlijst te staan. Antje weet waar mee ze bezig is en wat er met de cliënt aan de hand is. Ze geeft goede voorlichting en rond de sessies goed af.

Ik kan Antje iedereen aanraden!